Guru Ram Das Ashram

Κέντρο Κουνταλίνι Γιόγκα “Guru Ram Das Ashram”

Δεκελείας 80 & Ειρήνης  (πάνω από το ζαχαροπλαστείο ‘Κανάκης’)  – Νέα Φιλαδέλφεια 

τηλ. 2155206104 & 6974608305, 6977347107  

Δ/νση  Σπουδών :

Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη* ,  Lead Trainer,  KRI, IKYTA

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2017-2018

ΔΕΥTEΡΑ     

18.00-19.30      Vasken Varandeep

20.00–21.30    Ρένα Ramjeet

TΡΙΤΗ           

10.00–11.30   Μαρίνα Amar Dev – Lead Trainer

18.00-19.30    Άντρια Gobind Ravi/ Στέλλα Arvind Satya

20.00-21.30    Γιώργος Manjodha


ΤΕΤΑΡΤΗ      

10.00–11.30   Κωνσταντίνα Sat Ravi
19.30–21.30  Μαρίνα Amar Dev -Lead Trainer

ΠΕΜΠΤΗ       

10.00–11.30    Χριστίνα Jot Deva/ Μαρία Jaskirin
18.00–19.45    Pregnancy Yoga   Μαρίνα Amar Dev- Lead Trainer
20.00–21.30    Βασιλική Jai Joti

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

_

 

Κάθε Πέμπτη στις 18.00, κάνουμε το ομαδικό μάθημα της γιόγκα για την περίοδο της Εγκυμοσύνης με τη  Μαρίνα Amar Dev, Lead Teachers trainer.

Με σεβασμό και προσοχή κάθε φορά, ικανοποιούμε την ανάγκη του σώματος της εγκύου για άσκηση (τονικότητας και διάτασης), αναπνοή (με όλες τις βασικές και επιπλέον εξειδικευμένες ασκήσεις), χαλάρωση (για ξεκούραση κι ανανέωση) όπως και την ανάγκη του νου για διαλογισμό (καθαρισμός και έλεγχος της σκέψης).

Και επιπλέον, εφαρμόζουμε την τεχνική “Σύνδεσης” (Bonding) για να χτίσεις την προσωπική σου ενεργητική επαφή κι επικοινωνία με το μωρό σου, μέσα από ένα σύνολο λεπτοφυών κι εμπνευσμένων τεχνικών που σου δίνουν τη δυνατότητα να του στείλεις Αγάπη, Τρυφερότητα, Ασφάλεια και Στοργή αλλά και να μάθεις να αφουγκράζεσαι το δικό του κόσμο..

Το μάθημα είναι ανοικτό, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα, από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης.

 

Πώς θα έρθετε στο άσραμ

Με λεωφορείο – Στάση Κανάκη

421 Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Παρασκευή

619 Μεταμόρφωση – Νέα Φιλαδέλφεια – Στ. Άνω Πατησίων (κυκλική)

Β9 Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση – Ν. Κηφισιά

Γ9 Χαλκοκονδύλη– Κοκ. Μύλος- Αχαρναί

Με τρόλεϊ – Στάση Κανάκη

3 Νέο Ψυχικό – Άνω Πατήσια – Νέα Φιλαδέλφεια

6 Ιπποκράτους – Νέα Φιλαδέλφεια – Κόκκινος Μύλος

Με τρένο – Γραμμή 1- Αποβίβαση στον Περισσό κι ακολουθεί ένα 10λεπτο πεζοπορία έως το άσραμ

Μέσω Αττικής Οδού Έξοδος 8 Λαμία – Πειραιάς, κατεύθυνση προς Πειραιά. Ακολουθούν 3 είσοδοι για Νέα Φιλαδέλφεια

 

Tα μαθήματα αρχίζουν ακριβώς  στην ώρα τους

Μια καλή εξάσκηση στην Κουνταλίνι Γιόγκα είναι μία ή 2 φορές τη βδομάδα σταθερά.

————————————————–

Το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν

————————————————–

Τι χρειάζεστε γενικά για  τα μαθήματα της Κουνταλίνι Γιόγκα:

-Να έχετε γευματίσει τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν

-Να φτάσετε στην ώρα σας στο χώρο

-Να φοράτε άνετα  ρούχα

-Να έχετε μαζί σας : στρώμα για γιόγκα (αν υπάρχει), κουβερτούλα ή κάτι ζεστό για τη διάρκεια της χαλάρωσης και μπουκαλάκι με νερό

————————————————–

11951613_867905636578247_584866176283029766_o - Αντίγραφο

11928710_867905829911561_8833413501758518605_o - Αντίγραφο

11906418_867905949911549_58348400_o - Αντίγραφο

 

 

 *H AmarDevKaur Μαρίνα Κτίστη https://www.ikyta.org/teachers/amardevk σπούδασε αρχικά Επικοινωνία με ειδικότητα τα ΜΜΕ και τις Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στον κλάδο των επιχειρήσεων. Παράλληλα έκανε σπουδές Θεάτρου στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Το 1996 γνώρισε προσωπικά τον Yogi Bhajan στην Ιταλία, έγινε άμεση μαθήτριά του και βυθίστηκε στον κόσμο της επιστήμης της Κουνταλίνι Γιόγκα. Είναι αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια δασκάλων, μέλος της Ακαδημίας των Εκπαιδευτών Δασκάλων του KRI (Kundalini Research Institute). Το 1999 έφερε την Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και αφιερώθηκε στη διάδοσή της. Έχει επιπλέον ειδικότητα στη Γιόγκα για εγκυμοσύνη και παιδιά. Είναι θεραπεύτρια (Healing Hands) και προσφέρει το Spiritual Fitness (ο συνδυασμός του personal Yoga councelling,Yoga class & Healing Hands) . Αναπτύσσει το project του Spiritual Theatre (μία από τις προσωπικές υποδείξεις που της έκανε ο ίδιος ο Yogi Bhajan). Το 2008 στο Ευρωπαϊκό Kundalini Yoga Festival τιμήθηκε από την Διεθνή Ένωση Δασκάλων της Κουνταλίνι Γιόγκα (ΙΚΥΤΑ) με το “ΙΚΥΤΑ TEACHER RECOGNITION” για την προσφορά της στη διάδοση της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και τη διατήρηση της ακεραιότητας της διδασκαλίας. Διδάσκει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 ————————————————–

 

Η Γιόγκα είναι για όλους: ο καθένας ξεκινά από εκεί που βρίσκεται. Δε xρειάζεται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση ούτε θεωρητική κατάρτιση για να μπορέσει κάποιος να κάνει γιόγκα και να γευτεί τη θαυμαστή πραγματικότητα που θα ξεδιπλωθεί μπροστά του.

————————————————–

Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι μια πανάρχαια ολοκληρωμένη επιστήμη για την ανθρώπινη εξέλιξη και υπεροχή.  Μέχρι το 1969, ήταν μια διδασκαλία που προοριζόταν μόνο για τους λίγους, για κλειστούς πνευματικούς κύκλους μαθητών που είχαν αποδείξει με την αφοσίωση και την υπηρεσία τους ότι μπορούσαν να τη δεχτούν.

Ο Yogi Bhajan, το 1969, όταν βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, νιώθοντας βαθειά το πνεύμα της αλλαγής της εποχής και την αναζήτηση της έκφρασης της ψυχής από τους ανθρώπους και στο Δυτικό κόσμο, αποφάσισε να τη διδάξει ανοικτά.

Οι τεχνικές της απευθύνονται στην τριαδική υπόσταση του ανθρώπου (σώμα, νου, πνεύμα) και αποτελούν ένα σύγχρονο και προσιτό σύστημα προσωπικής βελτίωσης και μεταμόρφωσης που εφαρμόζεται με ασφάλεια, λειτουργεί με ακρίβεια και προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει ουσιαστικά τη σχέση του με τον εαυτό του, με τους άλλους, τη φύση και την ύπαρξη.

Πρακτικά, αυτό γίνεται με έναν τρόπο πολύπλευρο: εκτελούμε σωματικές ασκήσεις σε συνδυασμό με την αναπνοή (κρίγιας), όπως επίσης και εκλεπτυσμένες ασκήσεις αναπνοής (πραναγιάμα) και ύστερα χαλαρώνουμε επιτρέποντας στο σώμα να αφομοιώσει τις ευεργετικές επιδράσεις των ασκήσεων, να ξεκουραστεί και να ανανεωθεί.  Συνεχίζουμε με τεχνικές διαλογισμού που καθαρίζουν και επικεντρώνουν το νου προσφέροντάς μας πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας σκέψη και έμπνευση για τον εαυτό και τη ζωή μας.

 

Μέσα από την εφαρμογή της η γιόγκα προσφέρει

σε σωματικό επίπεδο:

 • ενδυνάμωση και ευλυγισία ολόκληρου του μυοσκελετικού  συστήματος
 • αποτοξίνωση και ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου
 • διεύρυνση της αναπνευστικής ικανότητας
 • ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος
 • ρύθμιση του πεπτικού συστήματος
 • εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος
 • νεανική και λαμπερή όψη

 

σε ενεργειακό επίπεδο:

 • απελευθέρωση της μπλοκαρισμένης ενέργειας και αποκατάσταση της κυκλοφορίας της σ’ολόκληρο το σώμα
 • εισαγωγή της πρανικής-ζωτικής ενέργειας με έναν τρόπο διευρυμένο και εξαγνισμένο

σε νοητικό επίπεδο:

 • καθαρισμό του υποσυνειδήτου
 • ήσυχο, επικεντρωμένο και ευλύγιστο νου
 • ουδέτερο νου που μπορεί να αφουγκράζεται καθολικά και να επιλέγει ανάμεσα στις διάφορες επιλογές δράσης εκείνη που υπαγορεύει ο ανώτερος, απελευθερωμένος εαυτός

σε πνευματικό επίπεδο:

 • επαφή με την έδρα της ψυχής και αναζήτηση του μονοπατιού της
 • αναγνώριση του εσωτερικού, θεϊκού φωτός και βιωματική εμπειρία της σοφίας

 

Σταδιακά λοιπόν, οι ασκούμενοι στη γιόγκα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη δυσκαμψία, την κακοδιαθεσία, τον πονοκέφαλο, τη δυσκοιλιότητα, τα προβλήματα έμμηνου ρύσης, την αϋπνία, τη σωματική ένταση, την κρίση πανικού, μαθαίνουν να περνούν αρμονικά και με χάρη μέσα από τις προκλήσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και έχοντας στη διάθεσή τους το μέχρι πρότινος μπλοκαρισμένο ενεργειακό τους δυναμικό, προχωρούν με μεγάλα και σταθερά βήματα προς την διεύρυνση της αυτεπίγνωσής τους.

 

 ————————————————–

Γιόγκα για την περίοδο της Εγκυμοσύνης (Pregnancy Yoga)

 

Η Γιόγκα για την περίοδο της Εγκυμοσύνης είναι μια πρωτοποριακή σειρά μαθημάτων, βασισμένη στην διδασκαλία της Κουνταλίνι Γιόγκα σύμφωνα με τον Yogi Bhajan, η οποία περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις, αναπνοές, τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού που στοχεύουν στην έμπνευση και υποστήριξη της εγκύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και στην προετοιμασία της για την ανάληψη ενός ενεργητικού και ενσυνείδητου ρόλου κατά τη διάρκεια του τοκετού. Το πρόγραμμα είναι αρμονικό και ευέλικτο και προσφέρει σε πρακτικό επίπεδο, την ενδυνάμωση και διάταση των μυών, την υποβοήθηση της ομαλής λειτουργίας της λέμφου και του εντέρου, την προετοιμασία της λεκάνης, τη συνειδητή χαλάρωση του σώματος, τον έλεγχο και τη διεύρυνση της αναπνευστικής ικανότητας ενώ σε θεωρητικό επίπεδο, προσφέρει γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα του σώματος, τη διατροφή κ.α. Επιπλέον, στη διάρκεια των μαθημάτων, η μέλλουσα μητέρα ενθαρρύνεται να ξεκινήσει τη συνειδητή και δημιουργική επικοινωνία με το έμβρυο (bonding) για να του μεταδίδει θετικά συναισθήματα και δονήσεις αλλά και για να μπορεί να μπαίνει το ίδιο το έμβρυο σε κατάσταση διαλογισμού διαμέσου της μητέρας. Η γιόγκα για την εγκυμοσύνη εφαρμόζεται από τον τέταρτο μήνα της κύησης και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση ή θεωρητικές γνώσεις. Η διδασκαλία είναι σταδιακή και ασφαλής και λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε εγκύου.

————————————————–

Εκπαιδεύσεις – Workshops – Συναντήσεις

 

Εκπαίδευση Δασκάλων Επίπεδο Ι και ΙΙ

Εκπαίδευση Γιόγκα για την Εγκυμοσύνη

Εκπαίδευση  Childplay Yoga

Samothraki Yoga Summer  Retreat

Women’s Camp

Jewels of the Naam

Jap-Ji Study Group

Muskil Gusha  Story

 ————————————————–